8 Aralık 2012 Cumartesi

Sarıkız, ileri işlem ürünlerle büyüyecek

Sarıkız, ileri işlem ürünlerle büyüyecek

ET VE ET Mamulleri150 YILLIK BİR GEÇMİŞ, Dile KOLAY ... BİZ BU İşi ATA DEDELERİMİZDEN BERI Yapa GELMEKTEYİZ.DOĞRU YAPTIĞIMIZA DA İNANIYOR, GÜVENLE sizlere HİZMET VERMEKTEN ONUR DUYUYORUZ.EGE BOLGESI BALIKESİR Burhaniye İLÇESİNDE BAŞLAYAN Mesleki TARİHÇEMİZ COĞRAFİ MEKAN OLARAK DA HİZMET AĞINI GENİŞLETEREK MERKEZİNİ MARMARİS MUĞLA ' YA TAŞIMIŞTIR.ET VE ET Mamulleri OLARAK, PAKET-ANBALAJLI ET SEVKİYATININ YANINDA, SUCUK, pastırma, ET-DÖNER, İnegöl köfte, KASAP KOFTE ÜRÜNLERİMİZLE DAMAK ZEVKİNİZE DAHA İYİ HİZMETİ GERÇEKLEŞTİRMEMİZİN KARSILIGI OLACAK MÜŞTERİ MEMNUNİYETİMİZ, ALMAKTA oldugumuz EN BÜYÜK VE           ÖNEMLİhttp://www.mehmetaydalka.webnode.com ÖDÜLLERİMİZDİR.


Sarıkız, ileri işlem ürünlerle büyüyecek

06 Eylül 2012 Perşembe 10:53
Sarıkız Et Entegre, yaklaşık iki yıldır ürettiği sucuğun ardından, paket sosis ve salam üretimi ile büyümeyi hedefliyor.

BALIKESİR - Kesimhanesi ile kırmızı et sektöründe yer alan Sarıkız Et Entegre, yaklaşık iki yıldır ürettiği sucuğun ardından, paket sosis ve salam üretimi ile büyümeyi hedefliyor.
Firma 2001 yılında, 1.5  milyon dolarlık yatırımla kurulmasının ardından paket sosis ve salam üretimine girerek, büyümeyi hedefliyor. Sarıkız Et Entegre Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Atacan, "Kırmızı et sektöründe gelecek yıllarda paket et satışından oldukça umutluyum. Bu nedenle Sarıkız markası ile sucuk üretimimizin ardından sosis ve salam üretime de geçerek, büyümeyi hedefliyoruz" dedi.
Mezbahalarda yeteri kadar denetim ve kontrol gerçekleştirilmediğini ifade eden Atacan, "Kesimhane konusunda özel sektör geri planda kaldı. Bunun ardından da kesimhanelerde belli kuraların dışına çıkıldı. Belediyelerin mezbahaları şahıslara kiraya verdiği dönemlerde yaşanan sıkıntılar oldu. Bu da bizim yatırımlarımızı engelledi" şeklinde konuştu. Son dönemde sucuk üretmeye başladıklarını anlatan Atacan, yüzde 100 dana etinden ürettikleri sucukları pazarlama firmasıyla satış ağı oluşturduklarını söyledi.
Atacan, “Sucuklarımızda hiç bir katkı maddesi kullanmadan üretim gerçekleştiriyoruz. Sürekli denetimlerden geçiyoruz. Bütün denetimlerden başarılı bir şekilde çıkıyoruz” şeklinde konuştu. Atacan, 14 dönüm arazi üzerinde, 3 bin 200 metrekare kapalı alanda faaliyet gösterdiklerini belirtti.
Sektörde müstahsillerin desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Atacan, "Üreticilerin maliyetlerinin altında kesim olduğu için sıkıntı çok oluyor. Hayvan sayısı belli bir sayıya ulaşmadığı için söz konusu sorunlar devam edecek. Hayvancılığın gelişmesi için üreticilerin kâr payının cebinde olması lazım. Maliyetler üreticileri her anlamda zorluyor. Bunun ölçülü bir seviyeye inmesi gerekiyor. Teşviklerin artması gerektiğine inanıyorum. Türkiye'nin kendi kendine yetmesi için teşvik olması ve piyasadaki fiyat politikasının düzenlenmesi lazım. Diğer yanda da ithalat konusu var. Anaç ithal hayvanların ülkeye gelmesi gerekiyor. İthal karkas et geldiği taktirde üreticilerin işi zorlaştığı gibi deri, sakatat, bağırsak, mezbaha ve yem sektörü de sekteye uğruyor" değerlendirmesini yaptı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder