ET VE ET Mamulleri150 YILLIK BİR GEÇMİŞ, Dile KOLAY ... BİZ BU İşi ATA DEDELERİMİZDEN BERI Yapa GELMEKTEYİZ.DOĞRU YAPTIĞIMIZA DA İNANIYOR, GÜVENLE sizlere HİZMET VERMEKTEN ONUR DUYUYORUZ.EGE BOLGESI BALIKESİR Burhaniye İLÇESİNDE BAŞLAYAN Mesleki TARİHÇEMİZ COĞRAFİ MEKAN OLARAK DA HİZMET AĞINI GENİŞLETEREK MERKEZİNİ MARMARİS MUĞLA ' YA TAŞIMIŞTIR.ET VE ET Mamulleri OLARAK, PAKET-ANBALAJLI ET SEVKİYATININ YANINDA, SUCUK, pastırma, ET-DÖNER, İnegöl köfte, KASAP KOFTE ÜRÜNLERİMİZLE DAMAK ZEVKİNİZE DAHA İYİ HİZMETİ GERÇEKLEŞTİRMEMİZİN KARSILIGI OLACAK MÜŞTERİ MEMNUNİYETİMİZ, ALMAKTA oldugumuz EN BÜYÜK VE ÖNEMLİ ÖDÜLLERİMİZDİR.
Kobiden Haberler Anasayfahttp://www.mehmetaydalka.webnode.com
Balıkesir’den Türkiye’ye açılıyor
06 Eylül 2012 Perşembe 11:14
Balıkesir’in sadece ette değil kuzu derisi ve dana derisi ile de adını duyurduğunu söyledi.
BALIKESİR - Sevilmiş Et, kırmızı et sektöründe ayrı bir yeri olan Balıkesir etini Türkiye’nin bir çok noktasına ulaştırıyor. Sevilmiş Et Genel Müdürü Muhsin Sevilmiş, Balıkesir’in sadece ette değil kuzu derisi ve dana derisi ile de adını duyurduğunu söyledi. Sevilmiş, Balıkesir’in sahip olduğu coğrafi şartlar neticesinde kırmızı ette üst düzey kaliteye sahip olduğunu söyledi. Sevilmiş, “Balıkesir’de danalar ortalama 15 ay civarında, kuzular ise beş ay civarında kesime gidiyor. Var olan coğrafi şartlar ile de Türkiye’nin birçok noktasından talep görüyor. Sadece İstanbul’da değil, her yerde Balıkesir eti olarak toptancılar tarafından ilgi görüyor” dedi.
Firma olarak parçalama ve karkas et olarak hizmet verdiklerini ifade eden Sevilmiş, firma olarak günlük 600 küçükbaş, 100 büyükbaş hayvan kesim kapasitesi olduğunu söyledi. Başta İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Erzurum’a satış gerçekleştirdiğini anlatan Sevilmiş, “Bu satışlar arz talep dengesine göre oluşuyor. Bize yapılan talepleri karşılıyoruz. Balıkesir’de etin kalitesi sektörde biliniyor. Bu noktada yapılacak yatırımlar ile Balıkesir eti dünyaca tanınacaktır. Balıkesir, zaten sadece eti ile değil derisi ile de tanınıyor. Balıkesir’in kuzu derisi dünyada birinci sıradadır. Dana derisinde de Türkiye’nin ilk sırasında yer alıyoruz” şeklinde bilgi verdi. Sektörün sıkıntılarından söz eden Sevilmiş, faizlerin yüksekliği nedeniyle geleceğe yönelik yatırım için şu anda beklediklerini söyledi. Sevilmiş, “İthal olarak karkas et yerine canlı hayvan tercihi sektör açısından daha olumludur. Zamanında 7-8 liradan kuzu eti yeniliyordu. Gerçekleşen enflasyon farkı sübvanse çiftçiye ödenmedi. Önemli olan desteklemeler ile devletin piyasaları kontrol altında tutmasıdır. Dana başına olan 300 liralık desteklemeler devam etmeli ve sektör desteklemeleri devlet politikası haline gelmelidir” şeklinde görüş bildirdi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder