''ET VE ET Mamulleri150 YILLIK BİR GEÇMİŞ, Dile KOLAY ... BİZ BU İşi ATA DEDELERİMİZDEN BERI Yapa GELMEKTEYİZ.DOĞRU YAPTIĞIMIZA DA İNANIYOR, GÜVENLE sizlere HİZMET VERMEKTEN ONUR DUYUYORUZ.EGE BOLGESI BALIKESİR Burhaniye İLÇESİNDE BAŞLAYAN Mesleki TARİHÇEMİZ COĞRAFİ MEKAN OLARAK DA HİZMET AĞINI GENİŞLETEREK MERKEZİNİ MARMARİS MUĞLA ' YA TAŞIMIŞTIR.ET VE ET Mamulleri OLARAK, PAKET-ANBALAJLI ET SEVKİYATININ YANINDA, SUCUK, pastırma, ET-DÖNER, İnegöl köfte, KASAP KOFTE ÜRÜNLERİMİZLE DAMAK ZEVKİNİZE DAHA İYİ HİZMETİ GERÇEKLEŞTİRMEMİZİN KARSILIGI OLACAK MÜŞTERİ MEMNUNİYETİMİZ, ALMAKTA oldugumuz EN BÜYÜK VE ÖNEMLİ ÖDÜLLERİMİZDİR.''
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu' internet sitesi vasıtasıyla 6 şirkete "gayrimenkul, gayrimenkul projesi veya gayrimenkule bağlı hak ve faydaların değerlemesi" hizmeti verme yetkisi verdiğini duyurdu.
Buna göre, Peritus Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık AŞ (İstanbul), Kare Gayrimenkul Değerleme AŞ (İstanbul), Arı Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık AŞ (İzmir), Alan Taşınmaz Değerleme ve Danışmanlık AŞ (İstanbul), Taksim Kurumsal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık AŞ (İstanbul) ile AAA Finansal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık AŞ’ye (İstanbul) Bankalara Değerleme Hizmeti Verecek Kuruluşların Yetkilendirilmesi ve Faaliyetleri Hakkında Yönetmeliğin ilgili maddesine istinaden ”gayrimenkul, gayrimenkul projesi veya bir gayrimenkule bağlı hak ve faydaların değerlemesi” hizmeti verme yetkisi verilmesine karar verdi.
Kurul ayrıca, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 93. maddesi uyarınca Yönetmeliğin, intibak süresini düzenleyen geçici 1. maddesinin uygulanmasına devam edilmesini de karara bağladı
Kaynak: Milliyet
Posted: 21 Nov 2012 01:22 AM PST
2013'te En Az 15 Bin Konut Satmayı Hedefliyoruz !
TOKİ'nin iştiraki Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, 10 bin adet konut satarak 2012 için belirledikeri hedefe ulaştıklarını açıklayarak "2013'te ise en az 15 bin adet konut üretip satmayı hedeflediklerini belirtti. 2012'de yeni lansmanlar ve Mütekabiliyet Yasası'ndan sonra gelen yabancı satışlarıyla başarılı bir dönem geçirdiklerini vurgulayan Murat Kurum, geçen yıl elde edilen 3.2 milyar liralık satış rakamına ulaşmayı planladıklarını kaydetti. 2012 sonuna kadar 3-4 ihaleye daha çıkmayı planladıklarını belirten Kurum, önümüzdeki dönemde de yabancı taleplerinin satışları artıracağını söyledi.
MASLAK BEREKETİ
Kurum'un verdiği bilgiye göre 2011'de yabancılara 18 adet satış gerçekleştiren Emlak GYO, mütekabiliyet yasasının etkisiyle 2012'de bu rakamı yüzde 200'ün üzerinde artırdı. Emlak GYO Ekim 2012 itibarıyla yabancılara 423 adet konut sattı. Şirket, ekim ayı rakamlarına göre yaptığı sattığı 5 bin 710 konuttan 1.76 milyar liralık ciro elde etti. Murat Kurum kasım ayında ise sadece Maslak 1453 projesinden yaklaşık 2 bin 200 adet konut sattıklarını belirterek, "Maslak ve Bahçetepe projelerini de eklerseniz rakamsal olarak 9 bin adetleri bulduk. Bunun parasal karşılığı ise geçen yılki 3.2 milyar lirayı geçiyor" diye konuştu. Yılsonuna kadar portföylerine yeni araziler katıp, üçdört tane de ihaleye çıkacaklarını belirten Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü: "2012 sona ermeden yeni arsalar alacağız. Şu anda üç-dört yerle görüşüyoruz. Ayrıca proje açıklayıp ihaleler de yapacağız. Körfez ve Sultanbeyli arsalarımızın ihalesi bu yıl içinde kesin çıkar. Bunlar kamu ihale kanunu modeline göre yapılacak. Ayrıca en az bir-iki tane de gelir paylaşımı modeliyle ihale yapacağız."
2 ŞEHİR YATIRIMI 2013'TE BAŞLAR
Murat Kurum, İstanbul'un Avrupa ve Anadolu yakalarına kurulacağı açıklanan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çılgın projeleri arasında yer alan iki şehrin yatırımına da 2013'te başlanacağı bilgisini verdi. Kurum, "İstanbul'a yapılacak iki yeni şehir projesiyle ilgili süreçte de TOKİ ile birlikte olacağız. Projenin 2013'te hayata geçeceğini düşünüyorum" dedi. İstanbul'a kurulacak iki şehirden biri Kemerburgaz- Kayaşehir arasında, diğeri de Şile'de yer alacak. Şehirlerin her birinin 500 bin nüfuslu olacağı belirtilmişti.
Kaynak: Sabah
Posted: 21 Nov 2012 01:18 AM PST
2B Uygulama Yönetmeliği Yürürlüğe Girdi mi ?
20 Kasım 2012 tarihinde yürülüğe giren Orman Kadastrosu ve 2B Uygulama Yönetmeliği ile, orman sınırları dışına çıkarılan yerlerin, geometrik ve hukuki durumlarının tayin ve tespitiyle, bu suretle sınırlandırılan ormanlar ile orman sınırları dışına çıkartılan alanların, tapu siciline tescillerini sağlanacak ve orman kadastro bilgi sisteminin altlığı oluşturacak.
5 KİŞİLİK KOMİSYON
Yönetmelikle orman sınırı dışına çıkarılacak yerlerin tayin ve tespiti yapılacak, orman sınırları dışına çıkarılan yerlerin tapuya tescili sağlanacak. Bu görevlerin yerine getirilmesi için 5 kişiden oluşacak komisyon kurulacak.
Yönetmeliğe göre, Milli Savunma Bakanlığı, Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu kapsamındaki yasak, stratejik ve güvenlik bölgeleriyle harekat, savunma ve eğitim amaçlı kullanılan yerlerde yapılacak çalışmalar için komisyonda temsilci bulundurabilecek.
Komisyon, devlet ormanları ile evvelce sınırlaması yapılıp da sınırlandırma sırasında orman olduğu halde orman sınırları dışında kalmış ormanların, hükmi şahsiyeti haiz amme müesseselerine ait ormanların, hususi ormanların orman kadastrosu ve bu ormanların içinde, bitişiğinde bulunan her çeşit taşınmaz malların ormanlarla müşterek sınırlarını tayin ve tespit etmekle görevli olacak.
Yönetmelikte, komisyonun görevleriyle komisyon başkanı ve üyelerin görev, yetki ve sorumlulukları da belirlendi.
HER YIL EN GEÇ 15 KASIM
Orman kadastrosu ve 2B uygulaması yapılacak belde, mahalle ve köyler listesi mahalli kadastro müdürlükleriyle yapılacak çalışmalar neticesinde tanzim edilecek. Bölge müdürlüğü aracılığıyla her yıl en geç 15 Kasım'a kadar Genel Müdürlüğe intikal ettirilecek. Listeler bazında çalışma yapılacak birimler, Genel Müdürlük ile Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nce müştereken belirlenecek.
Orman sınır hattına bitişik ve orman sayılmayan yerlerde sahipliliğin tespiti, taşınmaz malların tapu senedi, 31 Aralık 1981 tarihine veya daha önceki tarihlere ait vergi kayıtları, tasdikli irade suretleriyle fermanlar, muteber mütevelli, sipahi, mültezim, temessük veya senetleri, kayıtları bulunmayan tapu veya mülga Hazine-i Hassa senetleri veya muvakkat tasarruf ilmuhaberleri, tasdiksiz tapu yoklama kayıtları, mülkname, muhasebatı atika kalemi kayıtları, mubayaa, istihkam ve ihbar hüccetleri, evkaf idarelerinden tapuya devredilmemiş tasarruf kayıtları belgelerine dayanarak yapılacak.
Orman sınırları dışına çıkarılacak ve çıkarılmayacak yerlerle devlet ormanı olarak sınırlandırılacak yerlerin de tespitine ilişkin düzenlemenin yapıldığı yönetmelikte, mülkiyet anlaşmazlığı nedeniyle mahkemeye intikal etmiş sahalardaki orman kadastrosu ve 2B uygulaması da belirlendi.
Yönetmelikte, 31 Aralık 1981 tarihinden önceki durumun tespit edilmesine yönelik düzenlemelerle 2B uygulama tutanaklarında yer alacak hususlar da yer aldı.
Kaynak: NTVMSNBC
Posted: 21 Nov 2012 01:13 AM PST Büyük Yapılara Mescit Zorunluluğu mu Geliyor ?Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı taslağa göre; 100'den fazla dairesi olan konut siteleri, alışveriş merkezi, işhanı, sanayi tesisler, kongre merkezi, yurt binaları, spor tesisleri, otogar, havalimanı ve otellerin hepsinde zorunlu olarak 'mescit' açılacak, 1992 yılından önce inşa edilmiş kaçak yapılara da gelecek.. Düzenleme, mescitin yanı sıra bebek emzirme yeri, çocuk bakım ve oyun alanı açılmasını da zorunlu kılıyor. DEĞERİ ARTAN ARSA İÇİN EKSTRA VERGİ Taslakta dikkat çeken başka değişiklikler de var. 'İmar planı' değişikliğiyle 'değeri artan' arsalar için ekstra vergi alınacak. Yani, alındığı dönemde 10 kata kadar bina yapımına izin verilen bir arsa, daha sonra yüksek kat için izin alır ve inşaat yapılırsa aradaki değer farkının yüzde 45'i kamuya ödenecek. Değişikliğin, kentsel dönüşüm uygulamalarında suistimalin önüne geçilmesi için planlandığı belirtiliyor. KAÇAK YAPILARA AF 1992'den önce yapılan kaçak yapılara da af geliyor. Taslağa göre, yapıldığı dönemde yasal olan ancak daha sonra ruhsat sorunu yaşayan yapılara, yeni yerleşim eklenmemesi şartıyla ruhsat verilecek. Askeri alanlar da 'meydan, yol, park, yeşil alan, otopark, toplu taşıma istasyonu' gibi projeler için belediyelere devredilebilecek. Kıyı kanunu da değiştirilerek, sahillerin doldurulması ve tesis kurulabilmesinin önü açılacak. Kaynak: NTV
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder